Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Margarita

Margarita

40 ml Tequila (τεκιλα)
20 ml cointreau
15 ml Φρέσκος χυμός lime
Αλάτι για τη μπορντούρα στο ποτήρι
Πάγο
 
 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ποτήρι cocktail  (σε σχήμα Υ), ή ένα ποτήρι μαργαρίτα αλείφουμε με μία φέτα λεμόνι γύρω από το στόμιό του και το γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε ένα πιατάκι με αλάτι, ώστε να αποκτήσει τη γνωστή λευκή μπορντούρα (οι bartenders ονομάζουν την όλη διαδικασία frosting).
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και αναδεύουμε καλά (δεν χτυπάμε όμως με μανία)! Μόλις το σέικερ “ιδρώσει”, το ανοίγουμε και γεμίζουμε το περιεχόμενό του στα ποτήρια που ετοιμάσαμε. Αν θέλουμε σερβίρουμε με καλαμάκια.
Τέλος γαρνίρουμε με μία ροδέλα lime.
Στην Υγειά σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου